Zo creëer jij een voorraad onderwerpen voor je blog

Weet jij niet altijd waar je nu weer over moet schrijven? Voor je gevoel heb je alle onderwerpen al een keer besproken in je blogs. In dit artikel vertel ik je een aantal handige tips om altijd een voorraad met blog onderwerpen te hebben. Zodat je op momenten zonder inspiratie ook gewoon content kunt produceren!

Zo creëer jij een voorraad onderwerpen voor je blogStatistieken

Zowel in je blog, maar ook je Facebookpagina als op je Instagram account kun je heel veel waardevolle informatie vinden voor onderwerpen die interessant zijn voor je blog. Ga maar eens kijken naar welke posts de meeste interactie hadden. Waar zijn de meeste reacties op gegeven? Wat was het onderwerp van die post? En misschien nog wel belangrijker, wat stond er in de reacties onder die post? Want dat kan dé perfect input zijn om een vervolg blog te schrijven met een iets andere invalshoek. Denk maar eens aan succesvolle films, zoals Batman. Die heeft nu een prequel van de Joker. Hoe is de Joker eigenlijk zo geworden? Ze zoomen in op een van de karakters in de film en zo kun jij de statistieken van de social media posts ook lezen. Welke onderwerpen spreken mensen aan en waar kun je verder op in zoomen.

Facebookgroepen

En als je toch al op Facebook bent, duik dan gelijk eens in enkele groepen waar je lid van bent of kunt worden. Want daar ligt een heleboel waardevolle informatie op je te wachten. Denk maar eens aan een groep zoals Ambitieuze Meisjes. Een Facebookgroep met ondernemende jonge meiden die informatie delen en vragen stellen. En die vragen, dat is jouw pot met goud. Wat je kunt namelijk zoekwoorden invoeren in dit soort groepen. Dus ben je een expert in Facebook advertenties, dan zou je bijvoorbeeld die zoekterm (of liever iets algemener, om een breder resultaat te krijgen) in kunnen voeren. In de resultaten zie je hele specifieke vragen die worden gesteld. Dít is exact jouw volgende blog. Antwoord geven op die specifieke vraag, want zij is vast niet de enige die deze vraag heeft. En probeer dezelfde woorden te gebruiken als degene die de vraag stelt. Hiermee voelen mensen zich gehoord, omdat je hun ‘taal’ spreekt.

Zo creëer jij een voorraad onderwerpen voor je blog leesvoerLeesvoer

Ik heb in mijn telefoon altijd een lijstje in mijn notitie app (dit kan natuurlijk ook in Trello of Asana) met onderwerpen die in mijn hoofd ronddwalen. Die komen vaak voort uit interessante gesprekken met ondernemers, lezingen waar ik aanwezig ben, tijdschriften of (zakelijke) boeken die ik lees. Ik sla deze ideeën, eventueel met een paar steekwoorden, direct op in het lijstje, zodat het uit mijn hoofd is en ik er later gebruik van kan maken.

 

Content creator

Heb je te weinig tijd om zelf content te schrijven, maar heb je wel genoeg ideeën waar dit over moet gaan? Bekijk dan eens de optie om een content creator voor je bedrijf in te zetten. Op die manier bespaart het jou een heleboel tijd én worden er voor jou de ideale blogs geschreven om jouw online zichtbaarheid te verbeteren.

X