Voordat je een boudoir shoot boekt, gaat er vaak een heel denkproces aan vooraf. Heb ik hier wel het juiste lijf voor? Ik weet helemaal niet hoe ik sexy moet poseren. Wat vinden anderen ervan als ik zoiets doe? Komen mijn foto’s online bij de fotograaf?

De doorslaggevende factor

Hele logische vragen, die bij een heel groot deel van de vrouwen speelt, vóórdat ze tot het boeken van een boudoir shoot over gaan. Wat bij de meeste vrouwen de doorslaggevende factor is? De klik met de fotograaf! Wie is de persoon achter de camera? Wat laat diegene online van zichzelf en zijn/haar privé leven zien? Wanneer hier overeenkomsten in te vinden zijn, bijvoorbeeld het hebben van struggles met gewicht of het dealen met een burnout in het verleden, dan helpt dit om een band te creëren. Het praat makkelijker wanneer je gemene delers hebt. En dat helpt weer in het hele traject vóór de camera!

Kiezen van de fotograaf

Bij het kiezen van een fotograaf, is het dus de moeite waard om rustig rond te kijken wie boudoir fotograaf is. Er zijn er tientallen, zo niet honderden, in Nederland in België. Ieder met een eigen stijl en persoonlijkheid. Wat voor jou belangrijk is om vooraf te bepalen? Wat wil je graag in het resultaat terugzien? Is het belangrijk dat de fotograaf een man of juist een vrouw is? Wil je in het gemak van je eigen huis gefotografeerd worden? Of liever naar een studio van een fotograaf reizen?

sexy-fotoshoot

Foto: Kimberley 

Kijk ook naar de foto’s die de fotografen delen. Vergelijk ze met jouw moodboard. Welke sluit qua stijl het beste aan? Vervolgens ga je pas kijken naar de afstand vanaf je huis en de prijzen. Neem eens contact op met 2 of 3 fotografen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Vertel eerlijk dat je bezig bent om je te oriënteren, stel de vragen die je hebt en vergelijk de drie gesprekken op de gegeven informatie en vooral je gevoel bij die persoon.

Gezonde spanning

Het is heel normaal om vooraf zenuwen te hebben en de taak van de fotograaf om je hier op de dag zelf en vooraf gerust in te stellen. Jij doet dit tenslotte niet op regelmatige basis, dus een gezonde portie nervositeit hoort erbij! Op de dag zelf kun je je overgeven aan de ervaring en laat de fotograaf je leiden in het hele proces. Als het goed is heb je jouw wensen doorgesproken en is het nu aan de fotograaf om jou het resultaat te leveren en wie weet nog wel meer dan je gehoopt had!

Boost van zelfvertrouwen

Boudoir fotografie kan je zeker helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven. Wees je er echter van bewust dat een boudoir fotograaf geen psycholoog of tovenaar is! Je onzekerheden zullen niet na één boudoir shoot als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het kan wel een fijne stap in de goede richting van jouw groeiproces zijn naar een betere acceptatie van jouw lijf en onzekerheden.

 

X