Los van het feit dat ‘het perfecte moment’ om een shoot te doen eigenlijk niet bestaat, zijn er wel situaties waarin een boudoirshoot misschien (nog) geen goed idee is. En dan heb ik het niet over de spanning die je voelt voor zo’n shoot, want echt iedereen voelt zenuwen vooraf als ze boudoir foto’s laten maken. Dat is heel normaal!

In een burnout of depressie

Er is een shoot geweest waar mijn klant bij binnenkomst doodleuk vertelde dat ze de avond ervoor nog aan de hartmonitor lag in het ziekenhuis. Deze dame zat net in het beginstadium van een burnout en alhoewel ik aangaf dat we de shoot ook konden verzetten, wilde ze toch doorgaan. Wat ik al verwachtte gebeurde ook bij de aanlevering van de foto’s. Ze zat nog veel te diep in haar proces om haar eigen schoonheid te kunnen zien. Die ene foto die ik van haar mocht delen op mijn Instagram account, zit in de top 10 van meest gelikete foto’s. Wat ontzettend jammer is, maar ik hoop dat ze in een later moment terug kan kijken en haar perspectief kan veranderen.

fotoshoot boudoir

Om al je onzekerheden op te lossen

Ik ben een fotograaf, maar geen psycholoog, therapeut of tovenaar. Er is eens een dame geweest die vertelde dat ze bij mij wilde shooten, omdat ze dacht dat ik al haar onzekerheden weg kon nemen met een boudoirshoot. Ik heb haar eerlijk aangegeven dat dit nooit het geval zal zijn. Een boudoir sessie kan je een boost aan zelfvertrouwen geven, maar als jij diepgewortelde overtuigingen hebt, dan gaan we die niet oplossen met 1 enkele fotoshoot.

Een boudoirshoot cadeau geven zonder overleg

Ik heb regelmatig partners aan de lijn die graag een mooie boudoirshoot aan hun vrouw cadeau willen doen. Mijn antwoord is standaard: Alleen als zij er akkoord mee is en hier voor open staat. Anders gaat het resultaat niet zijn zoals gehoopt voor beide partijen. Ik spreek vaak ook nog vooraf met de vrouw zelf. Puur om kennis te maken, haar te vertellen wat ze kan verwachten en te checken of ze er klaar voor is. Dit is niet zomaar een fotoshoot. Je geeft je letterlijk (deels) bloot, dus een klik met de fotograaf is van enorm belang op het resultaat van de foto’s.

Twijfel je of een boudoirshoot iets voor jou is? Laten we gewoon eens vrijblijvend bellen, dan vertel ik je wat je kan verwachten.

X