Boudoir fotografie bestaat al een eeuw! In de twintiger jaren ontstond het toen naakt fotografie eigenlijk verboden was. De meeste fotografen richten zich in die tijd met name op de vollere vrouw. Een van die fotografen was Fransman Albert Arthur Allen, die werk zoals dit maakte:

sexy-fotoshoot

In de jaren 40 kwamen de pin ups in korsetten in beeld. Hierbij droegen ze soms een mannen strik om hun nek. De eerste keer dat er andere accessoires werden gebruikt voor deze vorm van fotografie.

 

Pas in de zeventiger jaren werd boudoir fotografie geaccepteerd als kunstvorm. Dit was ook het moment dat magazines geen tekeningen van vrouwen meer plaatsten, maar echte foto’s. Alhoewel boudoirfoto’s nog steeds tot op zekere hoogte als taboe werd gezien. Vrouwen zonder bh of zonder slipje begonnen op foto’s en kunstwerken te verschijnen, en ondanks dat het alleen voor artistieke doeleinden was, vonden veel mensen dat dit gewoon verheerlijkte pornografie was.

 

Sindsdien is het in diverse branches opgepikt, zoals de trouwbranche en de mode industrie. En is deze vorm van fotografie toegejuicht en bewonderd om het effect wat het kan meegeven, een boost aan zelfvertrouwen!

 

“Well behaved women seldom make history.” – Laurel Thatcher Ulrich

Wil je vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden bespreken? Plan gerust een belafspraak in!

 

X