Gisteren kwam er een onderzoek naar buiten over onder andere de acceptatie van transgender personen. En hoewel ik weet dat we hier in Nederland heel hard roepen dat we zo tolerant zijn, de praktijk wijst vaak anders uit.

“Bijna een op de tien Nederlanders zegt het een probleem te vinden als hun kind op school les zou krijgen van een transgender persoon. Met homo- en biseksuele leraren heeft 5 procent moeite. “Per klas komt dat neer op vijf à zes ouders die er moeite mee hebben”, zegt hoofdonderzoeker Willem Huijnk van het SCP. “Dit zijn gemiddelden: op bepaalde scholen, zoals in religieuze dorpen, zijn dat er veel meer.”

En ik denk dat dit met name de angst voor het onbekende is. Mensen gaan in de weerstand als er iets om hen heen verandert en zij hier geen controle over hebben. En dit geven mensen (onbewust) mee aan hun kinderen en dat vind ik zorgwekkend. Alhoewel ik het gevoel heb dat de jonge generatie al veel meer open staat voor de lhbtiq+-gemeenschap.

sexy-fotoshoot

Foto: Mik

Maar verplaats je eens in het feit dat je wellicht een kind of partner hebt die hier mee worstelt en door jouw opmerkingen niet het gesprek aan durft te gaan. Hierdoor depressief thuis komt te zitten en misschien zelfs wel een zelfmoordpoging doet. Dat is toch hartverscheurend?

“All I want is to know no matter what gender I am, you’ll still love me like you did before.”

“39 procent van de Nederlandse bevolking wil bij een eerste ontmoeting weten of iemand een man of een vrouw is. Een op de zes ondervraagden is van mening dat er iets mis is met mensen die zich geen man of vrouw voelen. 11 procent gaat liever niet om met mensen van wie niet duidelijk is of ze man of vrouw zijn.”

Met mijn boudoir fotografie wil ik alle mensen een kans geven om hun ware aard te laten zien. En of dat nou non-binair, trans man, bi of whatever is… je bent een mens en je mag je uiten zoals jij dat wil. Geen oordelen in mijn studio. En of je de foto’s na de shoot vol trots wil delen of lekker voor jezelf houdt, dat is allemaal goed! Als ik kan helpen met een stukje zelfvertrouwen en (zelf)acceptatie, dan is mijn missie meer dan geslaagd!

Wil je vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden bespreken? Plan gerust een belafspraak in!

 

X