Ontdek hoe je een evenement op LinkedIn kunt aanmaken

LinkedIn maakt een lekkere groei door op dit moment en sinds kort kun je ook evenementen aanmaken (terug van weggeweest).  Je hebt er misschien al over gehoord, maar hebt nog niet kunnen vinden hoe en waar je dit dan doet. Heel begrijpelijk, want LinkedIn heeft het je ook niet bepaald makkelijk gemaakt. Bovendien zitten nog een aantal haken en ogen aan. Ontdek hieronder hoe je een evenement op LinkedIn kunt aanmaken.

Nog niet voor bedrijven

Zo is de optie alleen beschikbaar voor personen en nog niet voor bedrijfspagina’s. Ik denk dat dit een kwestie van tijd is, voordat dit wel zal kunnen en het gebruik flink zal groeien. Daarnaast hebben de Engelstalige accounts voorrang gekregen op de andere talen.

Turn to English

Ik had zelf bijvoorbeeld de optie nog niet, maar zodra ik mijn account instelling in taal wijzigde naar Engels, toen had ik de optie wel! Hoe je dit doet? Ga op je mobiel ga je naar je profielpagina en klik rechtsboven op het wieltje, waarna je onderin de taal kunt wijzigen. Wanneer je op de laptop werkt klik je op het pijltje onder je profielfoto bovenin de menubalk. Daar zie je bij ‘Account’ de optie taal staan.

Event aanmaken

Het is nog even graven, maar zodra je op je mobiel en op je laptop op de homepage in de linkerkolom naar beneden scrollt, dan zie je onderin de groepen waar je lid van bent op LinkedIn. Daarbij staat de optie om een evenement aan te maken. Perfect om jouw workshop, lezing of andere events op te promoten!

Ga jij er gebruik van maken?

 

Wil je meer van dit soort praktische tips en tools hoe je LinkedIn zo efficiënt mogelijk inzet voor jouw bedrijf? Bekijk dan de online workshop LinkedIn voor ondernemers. Lekker in je eigen tempo en omgeving aan de slag en je mag ten alle tijden contact met me opnemen voor vragen!

X