Boudoir fotografie is een heel breed begrip. Vaak wordt het geassocieerd met vrouwen in lingerie, maar deze vorm van fotografie kan ook met een mooie spijkerbroek of bijvoorbeeld alleen een naakt bovenlijf. Uiteraard is het ook mogelijk om een naakt fotoshoot te doen, het is geheel afhankelijk van waar jij je comfortabel bij voelt.

 

Voorbereiding fotoshoot

Vooraf zal ik jou vragen om een mooi moodboard samen te stellen. Ondanks dat ik honderd en één ideeën heb om jou op beeld te vangen, vind ik het vooral boeiend om te zien wat voor soort boudoir foto’s jou aanspreken. Want dit zegt natuurlijk ook iets over jou. En samen maken we tijdens de shoot een mooie combinatie van jouw favorieten en de ideeën die ik in mijn hoofd heb voor jou en jouw lichaamstype. Wat ik jou ook van te voren zal vragen is de gradatie van kleding en of je uiteindelijk een naakt fotoshoot wilt. En natuurlijk is dit gewoon een indicatie en kijken we tijdens de shoot waar jij je comfortabel bij voelt. Het zal sowieso geleidelijk worden afgebouwd qua kleding. Vaak vraag ik je bijvoorbeeld om een lekkere chunky trui mee te nemen. Dat is meestal een van de items waar we mee starten om er rustig in te komen. Er wordt gewisseld van kledingsetjes en zo gaan we elke keer een stapje verder tot het niveau waar jij je oké bij voelt.

Er is bijna niemand die volledig naakt, of in lingerie,  voor een cameralens gaat staan, zonder ook maar enige onzekerheid te voelen. Maar voor mij als fotograaf is het juist de kunst om jouw pose, de lichtval en eventuele accessoires in de studio zó in te zetten, dat jij op je allermooist uitkomt op beeld. En aangezien ik dit bijna dagelijks doe, help ik je natuurlijk om een ontspannen pose neer te zetten. Dat is iets wat jij lekker los kan laten.

naakt fotoshoot

Naakt fotoshoot

Een naakt fotoshoot kan op hele diverse manieren worden ingestoken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig silhouet voor hoge ramen met witte, doorschijnende gordijnen ervoor? Of liggend op een bed, met een laken suggestief om je heen gedrapeerd?

Door te spelen met licht, lakens of je eigen armen kun je naakt zijn, zonder ook maar iets prijs te geven. De suggestie wekken is de kunst bij een naakt fotoshoot. Zou houd je het stijlvol en artistiek.

Mensen vragen mij wel eens of ik niet ongemakkelijk wordt van de naakte mensen in mijn studio. Ik ben als fotograaf zo bezig met het ‘technische plaatje’ dat ik nauwelijks zie dat iemand wel of geen kleding aan heeft. Jouw beste versie in beeld neerzetten, is waar het mij om te doen is op dat moment. En ik heb inmiddels al zoveel naakte mensen gezien, ik kijk nergens meer van op.

Een naakt fotoshoot wordt bijvoorbeeld ingezet bij shoots van dames die gaan trouwen en hun aanstaande een persoonlijk cadeau willen geven. Of als print op de slaapkamer, boven het bed. Een stijlvolle, soms onherkenbare, foto kan iets doen met een ruimte.

 

Wil je meer weten over de naakt fotoshoot? Of twijfel je nog of het wat voor je is? Deze dames gingen je voor!

 

X