“Ik heb helemaal niet het lichaam voor een boudoir shoot.” 

Hoe vaak ik deze zin al heb gehoord… mijn standaard antwoord is altijd: Iedereen kan boudoir doen. Er is geen ideaal figuur voor deze vorm van fotografie. Het gaat er om dat je lekker in je vel zit, de juiste poses gebruikt en weet waar je kracht zit. En als fotograaf help ik je hier natuurlijk bij.

Lingerie 

Het loont absoluut om voor je shoot een bezoekje te brengen aan een lingeriewinkel. Zo heb ik fijne ervaringen met de Lingerieboetiek in Arnhem. Zij zijn gespecialiseerd in grote maten en zorgen dat je ook de juiste maat gaat dragen. Want o boy, zoveel vrouwen dragen de verkeerde maat bh! En zeker bij een boudoirshoot kan de juiste maat het grote verschil maken hoe een foto uitpakt. En te kleine bh zorgt voor snijdende lijnen in je huid en dat is echt zonde.

Zorg voor een fijne variatie aan lingerie in diverse kleuren en wissel bijvoorbeeld af met een mooie body. Maar ook een mooie jurk met knopen, een doorzichtige blouse of een satijnen kimono kan een fijne aanvulling zijn om bijvoorbeeld bedekt naakt te shooten en eventueel de delen van je lijf te bedekken waar je wat onzeker over bent. Zelfs een chunky off shoulder trui met hoge gebreide sokken kan sexy zijn!

sensuele-fotoshoot

Poseren

Ik help je van begin tot het einde met al je poses. Voor elke shoot is er weer een andere insteek, want iedere klant is anders. Niet alleen qua lichaam, maar ook qua smaak in boudoirstijl en persoonlijkheid. Daarom is elke shoot op maat gemaakt. Vooraf zal ik je dan ook vragen om een moodboard te maken. Ik heb honderden ideeën, maar ik wil graag van jou zien welke stijl jou aanspreekt, dan maken we er samen een unieke shoot van!

Ben je onzeker over je buik of heupen? Dan kun je met poseren bijvoorbeeld je armen wat meer omhoog doen. Laat je handen losjes rusten op je hoofd of pak met beide handen aan de zijkant van je hoofd je haar vast, terwijl je je onderrug hol maakt en je hoofd wat achterover houdt. Op deze manier benadruk je de prachtige curves van je lijf!

En zo zijn er nog veel meer poses die voor plussize dames goed werken om hun mooie lichaam tot hun recht te laten komen. Zie je bij een boudoirfotograaf altijd dezelfde poses, maar met een andere klant? Dan heb je kans dat die fotograaf een vaste routine heeft en dus geen rekening houdt met jouw figuur en persoonlijke wensen. Even wat rondneuzen op social media naar de stijl en reviews kan je een tegenvaller besparen.

Wil je samen kijken of een boudoirshoot iets voor jou is? Mail me gerust, dan plannen we een belafspraak om kennis te maken en vertel ik je alles wat je wil weten.

X