“Ik twijfelde of ik het wel zou kunnen, het poseren. Maar super relaxt dat je gewoon voor doet wat je bedoelt.”

Dit komt uit een review van een van mijn klanten. Tijdens het kennismakingsgesprek vooraf wordt vaak door vrouwen uitgesproken dat ze het spannend vinden, omdat ze geen idee hebben hoe ze moeten poseren bij zo’n shoot. Wanneer ik vertel dat ik ze dat stuk volledig uit handen neem en alle poses voordoe en ze stap voor stap begeleid in elke houding, neemt dit vaak al een stuk spanning weg.

Dit is voor jou hartstikke nieuw, maar voor mij mijn dagelijkse werk, dus natuurlijk help ik je daarbij! Het is tenslotte mijn taak om jou zo mooi en natuurlijk mogelijk op de foto te zetten. In het eerste gesprek heb je vaak al aangegeven welke lichaamsdelen je minder mooi vindt en welke delen je graag extra zou willen belichten. Hier houd ik uiteraard rekening mee in de poses die we gaan doen in jouw shoot.

 

Variatie

Geen enkele shoot is hetzelfde overigens. Ik weet dat er veel fotografen een vast ritme in poses hebben, maar ik ben als creatieveling ook geneigd te kijken naar jouw lichaam, je karakter, de kleding en je voorkeuren. Daardoor zijn er nooit twee shoots gelijk aan elkaar. Het houdt mij scherp en geeft jou de beste resultaten. Overigens hebben we vaak na 1,5 uur nog steeds een heleboel ideeën over en komen mijn klanten daardoor nog een tweede en soms zelfs een derde keer terug!

Hoe poseer je voor een boudoirshoot


Foto: Boudoirbeleving

Spanning

Waar ik bij jouw pose op let, is de spanning die onbewust in je lijf zit. Zo trek je bijvoorbeeld ongemerkt je schouders iets op. Door uit te ademen en je schouders te laten zakken en naar achteren te trekken, oog je veel krachtiger! Ook kun je je ademhaling bewust door je neus in en door je mond uit laten gaan, waarbij je je lippen iets van elkaar laat wanneer je uitademt. Dit voorkomt spanning op je kaken en oogt net iets sensueler.

Ik vertel mijn klanten tijdens de shoot dat ze morgen waarschijnlijk nog wel even aan me zullen denken! De onderrug hol maken is bij nagenoeg elke pose goed om je curves en billen zo sexy mogelijk in beeld te brengen. Dat is een groep spieren die je niet dagelijks aanspant, dus enige spierpijn kan de dag er na de kop opsteken!

Lachen of niet?

Moet je bij een boudoirshoot nou juist lachen of niet? Ik zeg altijd, je ‘resting bitch face’ kan hier prima! Lekker dromerig van je af staren. Je ogen sluiten en je hoofd iets achterover of een krachtige blik kan je foto net dat extraatje geven. Een lach is zeker leuk en ontwapenend, maar die maken we wel op de spontane manier, door mijn ontzettend flauwe humor tijdens de shoot!

Sommige poses voelen allerminst sexy, maar vertrouw je fotograaf en bekijk de resultaten zelf voor het effect! Dit oncomfortabele poseren zorgt ook juist voor de ontspannen sfeer tijdens de shoot. Lol hebben is een van mijn speerpunten. Jou op je gemak stellen zorgt voor de mooiste foto’s!

 

Ben je benieuwd of een boudoirshoot ook iets voor jou is? Stuur me een mail, dan bellen we binnenkort vrijblijvend om kennis te maken.

 

X