Je hebt een boudoirshoot al een tijdje op je wishlist staan. Maar hoe kies je nou een fotograaf die bij jou past? Waar let je op? Het is een hele intieme en persoonlijke vorm van fotografie, dus kijk eens naar onderstaande punten om je te helpen in je voorbereiding.

 

Man of vrouw

Heb je voorkeur voor een bepaald gender wanneer je voor een boudoirshoot kiest? Sommige vrouwen voelen zich sneller op hun gemak bij een vrouwelijke fotograaf. Bij een mannelijke fotograaf kun je bijvoorbeeld ook informeren of er een vrouwelijke assistent aanwezig is.

 

Reviews

Niets zegt meer over een fotograaf, dan de ervaringen van de klanten/modellen die je voor gingen. Lees ze goed door op de website of socials van de fotograaf om een indruk te krijgen van de werkwijze.

 

Portfolio

Herken je jezelf in de foto’s die de fotograaf deelt? Of vind je een hele andere doelgroep in het portfolio? Spreekt de nabewerking en stijl je aan?

 

Maak kennis met de fotograaf

Het is altijd goed om telefonisch, via videocall of live af te spreken voor de shoot om kennis te maken met de fotograaf. Zo kun je een gevoel krijgen bij de persoon achter de camera en alvast je wensen en onzekerheden bespreken.

Privacy

Hoe gaat de fotograaf om met jouw foto’s? Werkt diegene met een ‘model release’ formulier waarmee jij de regie hebt over of jouw foto’s online worden gedeeld? Werkt de fotograaf met een contract? Zorg in ieder geval dat je afspraken zwart op wit hebt, in de mail, app of in een contract.

Locatie

Zit de fotograaf bij jou in de regio of moet je er een heel eind voor reizen? Over het algemeen vinden de meeste klanten het geen probleem om ver te reizen. Vaak maken ze er een leuk dagje uit van. Sommige fotografen werken in hotels of bij mensen thuis. Dat kan ook een optie zijn. Voel je je hier niet prettig bij, informeer dan of je iemand mee mag nemen. Als het antwoord nee is, kun je je vraagtekens al zetten bij de werkwijze van de fotograaf.

Hoe kies je de boudoirfotograaf die bij jou past


Foto: Boudoirbeleving

Spanning

Waar ik bij jouw pose op let, is de spanning die onbewust in je lijf zit. Zo trek je bijvoorbeeld ongemerkt je schouders iets op. Door uit te ademen en je schouders te laten zakken en naar achteren te trekken, oog je veel krachtiger! Ook kun je je ademhaling bewust door je neus in en door je mond uit laten gaan, waarbij je je lippen iets van elkaar laat wanneer je uitademt. Dit voorkomt spanning op je kaken en oogt net iets sensueler.

Ik vertel mijn klanten tijdens de shoot dat ze morgen waarschijnlijk nog wel even aan me zullen denken! De onderrug hol maken is bij nagenoeg elke pose goed om je curves en billen zo sexy mogelijk in beeld te brengen. Dat is een groep spieren die je niet dagelijks aanspant, dus enige spierpijn kan de dag er na de kop opsteken!

Lachen of niet?

Moet je bij een boudoirshoot nou juist lachen of niet? Ik zeg altijd, je ‘resting bitch face’ kan hier prima! Lekker dromerig van je af staren. Je ogen sluiten en je hoofd iets achterover of een krachtige blik kan je foto net dat extraatje geven. Een lach is zeker leuk en ontwapenend, maar die maken we wel op de spontane manier, door mijn ontzettend flauwe humor tijdens de shoot!

Sommige poses voelen allerminst sexy, maar vertrouw je fotograaf en bekijk de resultaten zelf voor het effect! Dit oncomfortabele poseren zorgt ook juist voor de ontspannen sfeer tijdens de shoot. Lol hebben is een van mijn speerpunten. Jou op je gemak stellen zorgt voor de mooiste foto’s!

 

Ben je benieuwd of een boudoirshoot ook iets voor jou is? Stuur me een mail, dan bellen we binnenkort vrijblijvend om kennis te maken.

 

X