Gastblog: Over de drempel

We zijn net over de drempel van een nieuw jaar. 2019 is begonnen. Weer een jaar waarin we lief en leed met elkaar mogen delen, mogen leren, groeien en LEVEN. Als je zoveel mooie mensen om je heen hebt, dan is dat een groot feest.

Er zijn dingen die we doen zonder er bij na te denken. Zo kan iets dat voor jou heel gewoon is om te doen voor een ander moeilijk zijn. Die moet dan echt iets overwinnen bij zichzelf. De spreekwoordelijke drempel die je over moet. Op het moment zelf kun je daar enorm tegenop zien, maar als je eroverheen bent….. Wow, wat voelt dat dan fijn!

Zelf heb ik heel wat drempels overwonnen om te komen waar ik nu ben en wat ben ik blij dat ik ze genomen heb. Een van die drempels was mezelf laten zien op het professionele vlak. Die drempel heb ik o.a. genomen door naar een PowerVrouwen netwerkontbijt te gaan. Pfff….wat was ik gespannen. Netwerken was iets waar ik erg tegenop zag. Jezelf laten zien en een praatje houden terwijl er een groep mensen naar je luistert. Doodeng vond ik het. Maar, november 2017 meldde ik me aan en ben naar het Powervrouwen netwerkontbijt in Doetinchem gegaan. En het was LEUK!! Wat was en ben ik blij dat ik die drempel over ben gestapt destijds. Het heeft me in contact gebracht met prachtige mensen en heeft veel moois gebracht. De smaak van het netwerken heb ik inmiddels te pakken. Op dat vlak ben ik nu zeer actief en dat had ik voorheen nooit van mezelf gedacht.

Hoe moeilijk het voor veel mensen is om drempels te nemen zie ik elke dag om me heen. Voor jezelf kiezen. Nee zeggen. Iets nieuws beginnen. Drempels, drempels, drempels. Ja maar, wat als, stel dat…….. Er is vaak veel dat we moeten overwinnen om stappen te nemen.

Patricia Kracht ben jij

Als ik een jaar terugkijk ben ik verwonderd over wat er allemaal voor mij veranderd is in slechts een jaar tijd. Januari vorig jaar had ik een praktijkruimte in huis waar ik af en toe een klant ontving, en huurde ik één dag in de week een ruimte in Doetinchem. Een ruimte die ik deelde met een aantal andere professionals. Nu heb ik een fulltime praktijkruimte zowel in Doesburg als in Doetinchem en een cursusruimte en heb ik het heel druk. Een enorme verandering binnen een jaar tijd door beslissingen te nemen, drempels over te stappen en mijn gevoel te volgen. Dat laatste is voor mij en ik ben ervan overtuigd voor iedereen heel belangrijk. Je gevoel volgen en niet verzanden in het denken. Als ik dat niet gedaan had was ik niet gekomen waar ik nu ben. Dan had ik nog steeds voor die drempel staan twijfelen.

Drempels werpen we vaak zelf op. We zitten vast in oude patronen of, metaforisch gezien, in ons eigen veilige huis. Wat heb jij nodig om over jouw eigen drempel heen te stappen? Wat wordt er van jou gevraagd om die deur uit te stappen, de veiligheid van jouw eigen ‘huis’ te verlaten en jezelf zichtbaar en misschien ook kwetsbaar op te stellen. Om ergens op af te stappen, met het denkbeeldige gevaar onderweg geraakt te worden. Tevoorschijn te komen in plaats van je te verstoppen, naar buiten te gaan in plaats van binnen te blijven en onaanraakbaar en onkwetsbaar te zijn voor anderen.

Doordat ik die deur uitgestapt ben en mezelf kwetsbaar op durfde te stellen, kan ik nu vrouwen helpen om oud zeer en emoties los te laten die hen belemmeren. Dat doe ik door middel van ayurvedische,- metamorfose,- of voetreflex-massage, toepassing van aromatherapie en door vanuit de ayurvedische gezondheidsleer te kijken naar wat qua voeding en leefstijl bij hen past. Wat daarbij helpt is dat ik me kwetsbaar en open op durf te stellen, en wanneer de klant dat ook doet gaat er van alles stromen. Daardoor komt zij in beweging en kan zij over haar drempels heen stappen, zodat zij verder kan.

Goed bekeken is een drempel geen obstakel. Alleen in ons hoofd. Ten slotte hebben we benen waarmee we ergens overheen kunnen stappen, wielen waarmee we ergens overheen kunnen rijden en anders is er altijd wel iemand die ons wil helpen om er overheen te komen. Wat voor mij het beste werkt? GEWOON DOEN! En vooral niet teveel denken, want dan zie ik veel teveel drempels.

 

Deze gastblog werd geschreven door:

Patricia Stijntjes van Kracht ben jij

Toen ik begin 40 was zat ik helemaal niet lekker in mijn vel en besefte ik dat er iets moest veranderen. Dat was nodig om weer gezond en gelukkig te worden.

Door massagetherapie en coaching heb ik geleerd de signalen van mijn lichaam te begrijpen en mijn eigen grenzen te herkennen. Het heeft me geleerd hoe ik de rust kan bewaren, mijn grenzen aan te geven en goed voor mezelf te zorgen. Ook heeft het mij geholpen anders naar dingen te kijken. Mijn hoge gevoeligheid, die ik voorheen als last zag, kon ik nu juist vóór me laten werken. Daardoor kwam ik in balans. Door zelf te ervaren hoe massagetherapie je kan helpen weer in balans te komen, was mijn interesse en nieuwsgierigheid gewekt.

Ik ben de opleiding Ayurvedische marma massage gaan volgen bij het Anandayogacentrum in Ellecom. Hierdoor heb ik ontdekt hoe vanzelfsprekend het voor mij is om aan te raken en energie door mijn handen te laten stromen. Ik zag de mooie reacties en verandering die plaatsvond bij de mensen die ik gemasseerd had.  Een ontdekking die ervoor gezorgd heeft dat ik, na jaren zoeken en uitproberen, datgene heb gevonden waar mijn hart ligt. Masseren en anderen helpen hun balans te vinden. Daarna heb ik me ook in andere massages bekwaamd, zoals kindermassage, abhyanga massage, indian head- en indian footmassage, metamorfosemassage en voetreflex massage. En ik leer nog steeds bij.

Door het masseren en het delen van mijn kennis en ervaringen, ook op het gebied van kruiden, etherische oliën en voeding, kan ik jou helpen je lichaam weer te voelen, pijn of emoties los te laten en de energie te laten stromen. De massages werken niet alleen in op het lichaam, maar ook op een dieper niveau. Je zult voelen dat er dingen veranderen, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Er komt rust in je hoofd en balans in je lijf. Je krijgt meer energie en voelt je sterker.

 

 

X