Flip the script – zo creëer je tijd voor je bedrijf

“Kom we gaan beneden even een bakkie drinken!” Mijn vriend probeerde mij altijd achter mijn laptop weg te trekken als hij vond dat ik weer te lang in mijn bubbel zat. “Nog even dit afmaken voor die klant” was mijn standaard antwoord. Afgelopen zomer was ik het zat, nadat ik een week van ochtend, middag en avond werken er op had zitten voor we op vakantie gingen.

Ik ben ondernemer geworden zodat ik meer rust kan nemen wanneer ík dat wil, omdat mijn lijf dat zo hard nodig heeft. Gaandeweg ben ik dat wel meer dan eens uit het oog verloren. Omdat alles zo leuk is, of omdat het nou eenmaal knetterdruk is met werk voor klanten. Maar dat mag nooit ten kostte gaan van mijzelf, want ík ben degene die de regels bepaalt. Dus ik bepaal ook de prioritering in mijn agenda. En dat zorgde voor een grote ommekeer, letterlijk!

Aan mijn bedrijf werken

Zoals velen kwam ik aan het eind van de dag/week/maand ook altijd tijd te kort om áán mijn bedrijf te werken (lees: social posts, blogs en het bijwerken van je website). Ik had altijd wel iets liggen wat meer prio had. Daarom heb ik afgelopen zomer mijn planning compleet omgegooid.
Elke zaterdag pak ik mijn agenda en mijn lijstje welke ik in volgorde afwerk voor de week (of 2 weken) die er aan komen:

  1. Wekelijkse massage
  2. Sporten 2x
  3. Dagelijkse rustmomenten
  4. Huishoudelijke taken
  5. Werkzaamheden Housesitter Hub
  6. Werkzaamheden Powervrouwen netwerk
  7. Werkzaamheden per klant

Prioriteiten stellen

Alles wat je hierboven ziet wordt als taak of als tijdblok met diverse kleurtjes in mijn agenda gezet. Je ziet dus dat de werkzaamheden voor klanten als laatste pas worden ingepland. Dit is voor mij een hele belangrijke volgorde, hoe raar dat misschien ook lijkt voor een ondernemer.

Ik ben namelijk een kei in mezelf wegcijferen voor anderen en daar kan ik zover in gaan, dat ik overspannen uitval. Door mijn agenda in deze volgorde in te plannen, voorkom ik dat het zo ver kan komen. Is er niet voldoende tijd om alle werkzaamheden voor klanten in die week te doen, dan zal het een paar dagen moeten wachten. Nee zeggen is namelijk ook niet een van mijn favoriete dingen. Maar als ik het op deze manier inzichtelijk maak voor mezelf in mijn agenda, dan is het makkelijker om prioriteiten te stellen.

Dus heb jij ook last van een chronisch tijdgebrek in je planning voor je eigen bedrijf?

Flip the script!

X