Content batchen, hoe doe je dat?

Slimmer werken, door je content werkzaamheden te bundelen. Het scheelt namelijk veel tijd wanneer je niet elke keer opnieuw in je flow hoeft te komen bij bepaalde werkzaamheden. Hierdoor kun je meer creëren in korte tijd en maak je een voorraad, zodat je in tijden dat je even te druk bent of weinig inspiratie hebt, ook gewoon content achter de hand hebt.

Hieronder enkele voorbeelden van content batching en hoe jij dit in jouw bedrijf kunt toepassen.

Voorbeelden van content batching

  • Schrijf met behulp van een lijstje met inspiratie voor blogs, wat je in je telefoon hebt verzameld of op Trello, een voorraad blogs vooruit. Wat ook al enorm kan helpen is alvast wat inspiratie linkjes en steekwoorden in concept opslaan in de blogs die er aan komen. Dat scheelt voor een volgende keer veel zoekwerk en zorgt ervoor dat het de volgende keer sneller kunt oppakken en afronden.

  • Maak de afbeeldingen voor je blogs niet per blog, maar nadat je een aantal blogs hebt afgerond. Zo kun je veel sneller schakelen en het template kopiëren en bewerken. In Canva kan dit bijvoorbeeld perfect. Download ze en sla ze online en op je laptop op, zodat je er altijd en overal bij kunt en er geen werk verloren gaat, mocht je laptop onverhoopt een keer crashen.

  • Gebruik je stockfoto’s? Download er dan een heleboel achter er elkaar in jouw huisstijl. Op die manier hoef niet bij elke post apart weer te gaan zoeken en weet je zeker dat alles qua stijl bij elkaar past. Sla dit weer op je laptop én online op, zodat je het altijd bij de hand hebt.

  • Plan 1 dag per kwartaal in om foto’s van jou en je bedrijf te maken om bij je content te gebruiken. En dit hoeft niet alleen maar portretfotografie zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooie detailfoto’s van je werkplek of boeken. Kijk eens op deze pagina voor de mogelijkheden.

  • Neem podcasts en video’s in een keer op voor een aantal weken. Op die manier bespaar je veel tijd in het opzetten van alle apparatuur. Het kan daarna door jou, of een externe, achter elkaar ge-edit en ingepland worden . Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar als je eenmaal in je flow zit, is het lekker om gelijk door te pakken.

X