Is een boudoirshoot altijd met naakt? Nee, zeker niet. Jij als klant bepaalt waar je grenzen voor een shoot liggen. Wil je deels gekleed en deels in lingerie poseren? Prima, het is jouw moment en jouw keuze! 

Niet alleen lingerie

Zelf stuur ik mijn klanten altijd een aantal mails ter voorbereiding op hun boudoirshoot. Welke kleding kun je meenemen? Is dat enkel lingerie? Zeker niet, een mooie knoopblouse, offshoulder trui of bikerjasje zijn prima kledingstukken om mee te nemen.

Vragenlijst

Daarnaast krijgen mijn klanten altijd een vragenlijst. Daarin vraag ik ze welke muziek ze willen horen tijdens de shoot, maar ook wat hun aanspreekt. Ik wil natuurlijk werken binnen de grenzen van jouw comfortniveau. Dus ik leg een aantal keuzes voor:

sexy-fotoshoot

Foto: Kimberley 

– Gekleed

– Lingerie

– Impliciete naaktheid

– Topless:

– Naakt

– Anders

Moodboard

Dit geeft jou de kans om alvast na te denken over de grenzen waar jij je comfortabel bij voelt. Verder vraag ik mijn klanten altijd om zelf ook een moodboard te maken van beelden die hen aanspreken. Dit geeft mij de mogelijkheid om te zien welke stijl, pose en lichtval je interessant vindt. Zelf heb ik altijd 101 ideeën, maar dit geeft het een persoonlijk tintje.

En mocht je je tijdens de shoot zo comfortabel voelen dat je toch een stapje verder wil gaan, dan je in eerste instantie dacht? Wat overigens bij veel mijn klanten het geval is! Dan bespreken we dat ter plekke en kijken we wat ons samen leuk lijkt om te creëren qua beeld. De shoot doe je tenslotte voor jezelf en niet voor mij. Jouw comfort en het resultaat waar jij tevreden mee bent is voor mij het allerbelangrijkste! 

Voor mij als fotograaf ligt er wel altijd een uitdaging bij de punten waar je minder happy mee bent. In het voorgesprek worden deze vaak wel benoemd. Ik probeer dat tijdens een shoot subtiel vast te leggen op een manier waardoor je met andere ogen kunt gaan kijken naar de punten van je lijf waar je eigenlijk minder blij mee was. 

Wil je vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden bespreken? Plan gerust een belafspraak in!

 

X