5 inspirerende Instagram voorbeelden in de weddingplanner branche

In mijn 1 op 1 workshop ‘Online zichtbaarheid‘ merk ik dat de voorbeelden op Instagram van soortgelijke kanalen een grote bron van inspiratie kunnen zijn. Daarom ben ik deze serie gestart, waarin ik elke keer 5 inspirerende voorbeelden binnen één bepaalde branche, uit binnen- en buitenland geef, waar jij je voordeel mee kan doen! En dat zijn niet altijd de grote accounts met tienduizenden volgers. Want het aantal volgers is minder relevant dan de kwaliteit van je volgers. Ook geef ik enkele tips hoe het nog beter zou kunnen. Vorige editie ging over ondernemers in de juristen branche. Vandaag deel ik enkele inspirerende accounts in de weddingplanner wereld.

@wonderfulwedding.nl

Melanie post meerdere keren per week uiteenlopende posts o.a. over trouwen, leuke props en trouwlocaties. Regelmatig iets delen op de socials van je bedrijf is heel belangrijk. Niet alleen om het algoritme tevreden te houden, maar ook om top of mind bij je publiek te blijven.  Zo postte ze ook over dit kasteel. Veel bruidsparen zijn op zoek naar dreamy locaties voor de mooiste dag van hun leven. Ik had het nog toffer gevonden als ze zelf had verteld wat er zo mooi en uniek is aan het kasteel wat ze deelt in haar post. Juist haar visie maakt haar bedrijf uniek en trekt daarmee de juiste klanten aan. Aanstaande bruidsparen willen graag zien of een weddingplanner als persoon bij hun past.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kasteel van Rhoon| Voor uw huwelijk is Het Kasteel van Rhoon een geweldige trouwlocatie. Trouwen in een kasteel, hoe romantisch is dat! Het kasteel is officieel ‘Huis der Gemeenten’, wat betekent dat u er elkaar het JA-woord kunt geven; de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Albrandswaard (BABS) zal u in de trouwzaal verwelkomen en de huwelijksvoltrekking verzorgen. Op welke wijze u uw trouwdag ook wilt invullen, zij garanderen u een onvergetelijk bruiloft en kunnen u alle zorgen uit handen nemen. Niet alleen de voltrekking van het huwelijk, maar ook een receptie, diner of trouwfeest behoort tot de mogelijkheden. Is buiten trouwen een wens? Ook dat is mogelijk bij Het Kasteel van Rhoon! In de schitterende kasteeltuin kan zowel uw huwelijksvoltrekking als uw receptie en/of trouwfeest plaatsvinden. En wat is er romantischer dan na een spetterend trouwfeest te overnachten in het bruidshuisje?

Een bericht gedeeld door Weddingplanner Melanie (@wonderfulwedding.nl) op

@puur_trouwen

Margriet ontmoette ik bij de bruiloft van mijn zus deze zomer. Ze had deze dag tot in de puntjes verzorgd! In deze post zet ze een organisatie in het zonnetje die alles met haar werk als weddingplanner te maken heeft, maar waar ze zich belangeloos voor in zet. Een post die veel mensen kan inspireren en bekendheid kan geven aan het waarmaken van een prachtige wens van bruidsparen waarvan een van de partners levensbedreigend ziek is. Ze had hier bijvoorbeeld nog een vraag aan haar volgers onder kunnen zetten, door mensen te vragen het bericht te delen (kan ook via een privé bericht) als ze iemand in een soortgelijke situatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

** BIJZONDERE OCHTEND ** Je week mogen starten op deze plek, met een mooie groep mensen om je heen met een prachtig doel. Prachtige en vooral professionele stappen zijn gezet met @makeaweddingwishnederland en bijzonder dat ik daar als regiocoördinator belangeloos aan mee mag werken. Binnenkort meer info! Bedankt voor de gastvrijheid @kasteeldehoogevuursche #trouwlocatie #kasteel #makeaweddingwish #baarn #verliefd #verloofd #trouwen #trouwenin2020 #trouwenin2021 #trouwplanner #bruid #bruidegom #bruidspaar #weddingplanner #weddingplanneroverijssel #weddingplannergelderland #weddingplannerzwolle #styling #bruiloftstyling #professioneelceremoniemeester #ceremoniemeester #maatwerk #puur

Een bericht gedeeld door Margriet Smit (@puur_trouwen) op

@aurelia_weddingplanner

Hoe schattig is dit hondje als ringendrager?! Onwijs leuk om dit soort originele ideeën te delen op je bedrijfsaccount als weddingplanner. Merel stelt ook een vraag aan haar volgers onderaan haar past, wat altijd slim is om meer interactie te krijgen onder je posts. Om nog meer exposure te krijgen met haar posts, kan Merel hashtags inzetten om nieuwe volgers aan te trekken. In deze post kun je zien hoe je dit het beste kunt doen.

@charlottenicholsweddings

Charlotte houdt een prachtig poederkleurig thema aan op haar Instagram account. Ook de lettertypes zijn in dezelfde stijl, wat voor eenheid zorgt in het overzicht. Met zo’n speelse post kun je tussen de andere foto’s door subtiel de aandacht vestigen op een interessante blogposts voor je volgers. Plaats altijd de link in je profiel of in een verzameloverzicht in Linktr.ee of een landingspagina op je eigen website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A while back on the blog, we shared a variety of beautiful countryside wedding venues over the length and breadth of the UK. Today it’s time to indulge all you city slickers with a selection of my favourite urban spaces and contemporary London venues. ⁠ ⁠ We’re covering a variety of styles – from chic hotels to the urban cool of industrial warehouses. Which is your favourite?⁠ ⁠ Image @thenedlondon⁠ ⁠ Head to the blog to read the full post ☝🏼⁠ ⁠ #charlottenicholsweddings #theunderstatedwow #boutiqueweddings #luxuryweddingplanner #luxuryweddings #understatedelegance #weddingstylist #ukwedding #stylishwedding #weddingplanneruk #ukweddingplanner #luxuryevents #weddingdesigner #moderncouple #stylishbride #exclusivewedding #weddingplans #planningawedding #weddingvenues #luxuryweddingvenue #londonwedding #londonweddings #citywedding #cityweddings #weddingvenue #weddingvenues #londonweddingvenue #londonweddingvenues #wedding2020 #weddingplanning⁠ ⁠ ⁠

Een bericht gedeeld door Wedding Planner & Designer UK (@charlottenicholsweddings) op

@thegayagenda.co

Zoveel liefde voor deze niche weddingplanner! Met als doelgroep ‘queer folks and their allies’ is deze weddingplanner zichzelf goed op de kaart aan het zetten. Met prachtige foto’s en droomlocaties (Hawaii anyone?!) is dit een account wat nog wel flink gaat groeien naar mijn idee!

Heeft jouw bedrijf behoefte aan meer diepgang op Instagram? Bekijk de op maat gemaakte workshop.

X