5 inspirerende Instagram voorbeelden in de verloskundigen branche

In mijn 1 op 1 workshop ‘Online zichtbaarheid‘ merk ik dat de voorbeelden op Instagram van soortgelijke kanalen een grote bron van inspiratie kunnen zijn. Daarom ben ik deze serie gestart, waarin ik elke keer 5 inspirerende voorbeelden binnen één bepaalde branche, uit binnen- en buitenland geef, waar jij je voordeel mee kan doen! En dat zijn niet altijd de grote accounts met tienduizenden volgers. Want het aantal volgers is minder relevant dan de kwaliteit van je volgers. Ook geef ik enkele tips hoe het nog beter zou kunnen. En is dit niet jouw branche? Juist dán kan het inspiratie geven om in jouw vakgebied out of the box te denken. Vorige editie ging over ondernemers in de tandarts branche. Vandaag deel ik enkele inspirerende accounts in de verloskundige wereld.

@onlineverloskundige

Informatie voor kersverse ouders. Alles is spannend en nieuw en daarom kan dit soort informatie enorm welkom zijn om vooraf alvast te lezen. Er wordt al veel informatie in de post zelf gedeeld en wil je nog meer weten, dan is er meer info op de website te vinden via een link in het profiel. Ook de hashtags worden goed gebruikt in een combinatie van veelgebruikte hashtags tot veel kleinere.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

//HIELPRIK// Waarom de hielprik? De hielprik wordt tussen dag 3 en dag 7 na de geboorte thuis afgenomen. Het verschilt per regio wie de hielprik afneemt, vaak in combinatie met de gehoortest. Meestal een verloskundige of wijkverpleegkundige. Er worden druppels bloed uit de hiel van de baby afgenomen en opgestuurd naar een laboratorium. Daar wordt het bloed onderzocht op diverse ziektes. Het zijn zeldzame, maar wel ernstige ziektes. Zoals taaislijmziekte en bloedarmoede. Het doel is om aandoeningen zo vroeg mogelijk op te sporen en deze snel te behandelen. De ziektes zijn niet te genezen, maar een behandeling kan bestaan uit medicatie of een dieet. Zo zijn ernstige gevolgen te beperken of te voorkomen. Geen bericht is goed bericht. Wanneer er mogelijk iets gevonden is in het bloed horen jullie dat van de huisarts en zal er vervolgonderzoek plaatsvinden om meer duidelijkheid te krijgen. De uitvoering van de hielprik is kostenloos. Het is niet verplicht om te laten doen. Wil je precies weten wat ze bij de hielprik doen? Lees dan onze blog. [Link in bio] Liefs, Eline Verloskundige (i.o.) Heb je een vraag? Mail ons en wij beantwoorden jouw vraag in een blog of vlog

Een bericht gedeeld door Online Verloskundige (@onlineverloskundige) op

@verloskundigennona

Het idee achter dit bericht is goed, maar zelf zou ik dit in een gepersonaliseerde mail aan mijn klantenbestand sturen. De volgers op je Instagramaccount hoeven namelijk niet persé je klanten te zijn en door het algoritme ziet maar een klein deel van je volgers het bericht.

@verloskundigenmoriaen

Dit soort posts zijn om verschillende redenen niet handig. 1. de foto is niet aantrekkelijk om naar te kijken. 2. Er worden geen hashtags gebruikt, waardoor het bereik bij een potentiële doelgroep minimaal is. 3. Had een mooie gratis stockfoto van een zwangere vrouw genomen en de tekst even overgenomen in een kort verhaaltje in de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In het kort:

Een bericht gedeeld door Verloskundigenpraktijk Moriaen (@verloskundigenmoriaen) op

@midwifecath

Ook al ben ik zelf geen moeder, ik denk dat dit filmpje heel herkenbaar is voor veel moeders! En dat zie je terug in de reacties onder deze post! Door iets te delen waar je volgers zichzelf in terug zien, zal de interactie op je content worden verhoogd. Stel eventueel een vraag om dit te stimuleren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I still do this with the supermarket trolley 🛒

Een bericht gedeeld door Midwife Cath (@midwifecath) op

@midwiferoo

Creatief met navelstreng! Mooie drie eenheid en een informatieve tekst over de baby die is verbonden met de navelstreng en de placenta. Waar dient het voor en hoe ziet het eruit, voor de moeders-in-aantocht? Informatief en schattig tegelijk.

Heeft jouw bedrijf behoefte aan meer diepgang op Instagram? Bekijk de op maat gemaakte workshop.

X