5 inspirerende Instagram voorbeelden in de psychologen branche

In mijn 1 op 1 workshop ‘Online zichtbaarheid‘ merk ik dat de voorbeelden op Instagram van soortgelijke kanalen een grote bron van inspiratie kunnen zijn. Daarom ben ik deze serie gestart, waarin ik elke keer 5 inspirerende voorbeelden binnen één bepaalde branche, uit binnen- en buitenland geef, waar jij je voordeel mee kan doen! En dat zijn niet altijd de grote accounts met tienduizenden volgers. Want het aantal volgers is minder relevant dan de kwaliteit van je volgers. Ook geef ik enkele tips hoe het nog beter zou kunnen. En is dit niet jouw branche? Juist dán kan het inspiratie geven om in jouw vakgebied out of the box te denken. Vorige editie ging over ondernemers in de verloskundigen wereld. Vandaag deel ik enkele inspirerende accounts in de psychologen branche.

@strength_and_sensitivity

Laura is HSP coach en psycholoog.  Ze deelt mooie boekentips en inspirerende posts van andere kanalen, zoals deze. Een situatie waar iedereen wel moeite mee heeft. Want hoe ga je hiermee om? Laura legt hier de link met hoogsensitieve mensen. Om meer interactie te krijgen onder deze post, had ze wellicht nog kunnen vragen hoe haar volgers hier mee omgaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze post ☝🏼 van @risingwoman 💕👌🏼 Als hoogsensitief persoon kan je het misschien moeilijk vinden om aan te geven wanneer iets of iemand je kwetst. Misschien denk je dat de ander je niet begrijpt, dat je gevoel misschien toch niet zo belangrijk is of wil je een discussie vermijden. Discussies kunnen er namelijk voor zorgen dat je overweldigd geraakt door emoties en door het teveel aan prikkels, waardoor je niet weet hoe te reageren. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om te uiten hoe je je voelt. Een time-out kan helpen om je gedachten even te ordenen en om te gaan waar deze emoties van komen. Deze tip van @risingwoman kan je alvast helpen om op een bewuste manier om te gaan met situaties of personen die je kwetsen. ✨ #hsp #hoogsensitief #coaching

Een bericht gedeeld door HSP coach/psycholoog (@strength_and_sensitivity) op

@positief.psycholoog.jeanine

Mooi hoe Jeanine haar eigen struggles durft te delen. Een psycholoog is tenslotte ook maar gewoon een mens met pieken en dalen in haar leven. Kwetsbaarheid tonen maakt je menselijk en benaderbaar. Het is vooral fijn als een psycholoog niet alleen kennis uit de boeken heeft, maar vooral ook levenservaring en weet wat je doormaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

•▪︎Hi Again ❤▪︎• . Maanden online stilte.. Een contrast met de roerige zomer die ik achter me laat. . Een periode van nieuwe ervaringen, vol liefde en mooie verbindingen. Maar ook een periode van onrust, onzekerheid en afscheid.. . Een berg emoties die zich op een rap tempo afwisselden. Een achtbaan met hoge pieken, diepe dalen en af en toe een onverwachte looping. . Vroeger trok ik zulke emotionele achtbanen niet zo goed. Ik hield me krampachtig vast aan mn karretje waardoor ik eigenlijk nog meer door elkaar werd geschud. Controle, zoeken naar zekerheid en verzet tegen dat wat er was, leek me veiligheid te geven. Schijnveiligheid, want ik werd toch wel door elkaar geschud. Mij verdwaasd en in shock achterlatend.. . Inmiddels heb ik geleerd dat die achtbaan die het leven heet, zich niet laat controleren. En hoe meer ik me overgeef aan de bochten die het toch wel maakt, hoe minder ik er door word overspoeld. Ik kan er zelfs van genieten, van de onverwachte wendingen en de nieuwe perspectieven die het me geeft. . En stiekem, geeft het leven me precies wat ik nodig heb. Niet altijd in de vorm die ik voor ogen heb en niet op de momenten die mij wel goed uitkomen, maar juist op manieren en momenten waardoor ik er het meest van kan leren. . Alles is precies zoals het moet zijn. Het is aan ons wat we er mee doen. . Dankbaar 🙏 . Tot snel! Liefs, Jeanine . . . #bewust #dankbaar #liefde #overgave #leven #genieten #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #groei #zin #spiritualiteit #positief #psycholoog #psychologie #positievepsychologie #positiefpsycholoog #geluk #eindhoven #coaching #bewustzijn #mindfulness #aandacht #zingeving

Een bericht gedeeld door Jeanine Peeters (@positief.psycholoog.jeanine) op

@the.holistic.psychologist

Heel mooi, deze tekst “Look at how you’ve betrayed yourself for love. Understand that this is nothing to be ashamed of, this is what you learned.“. Iets wat we allemaal wel eens hebben gedaan. Onszelf wegcijferen in de liefde.  Dit zie je dan ook terug in de reacties. Wat ik wel zonde vind, is het feit dat Nicole niet reageert op de mensen die een comment achter laten, een vraag stellen of hun waardering uiten. Hier laat ze kansen liggen om een diepere band met haar volgers op te bouwen, gesprekken aan te gaan en input te krijgen voor nieuwe posts en blogs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

At its core, trauma makes us believe we are not worthy to be who we actually are. We believe that love means self betrayal. It is a trauma to not be seen or heard. So, we cope by becoming who we believe we need to be. Desperate for love + approval, we seek it in others who could never possibly fill the void of our unhealed wounds. Our healing means choosing ourselves. Keeping promises to ourselves. Showing up for ourselves even when the ego is screaming to sabotage. That’s what it does best. Look at how you’ve betrayed yourself for love. Understand that this is nothing to be ashamed of, this is what you learned. It’s what someone modeled for you, and what is modeled can be unlearned. Choose you. Authentic love will always begin with self love #selfhealers

Een bericht gedeeld door Dr. Nicole LePera (@the.holistic.psychologist) op

@ab_psy_anouk

Een eerlijk verhaal over haar eerste jaar als ondernemer. Dat het zulke mooie dingen op haar pad bracht, maar ook wat er achter de schermen misschien wat minder leuk was. Een mooie foto van Anouk zelf bij deze post maakt haar letterlijk zichtbaar als professional en mens. En dat zie je terug in de reacties.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

|2019 de start| Het jaar is bijna om. Mijn eerste jaar als ondernemer. Het eerste jaar dat ik mijn eigen praktijk identiteit gaf. Als ik erop terugkijk, voel ik vooral dankbaarheid. Voor al die lieve mensen die ik heb ontmoet: mede-ondernemers, vakgenoten die me inspireerden en naar mijn ervaringen luisterden en me weer een eindje op weg hielpen. Dankbaar voor al die lieve moeders, en vaders, die ik heb mogen begeleiden, dat ze me vertrouwen en aan de slag zijn gegaan met de handvaten die ik hen bood. Blij dat ik met de praktijk middenin de maatschappij sta. Zichtbaar. .. Hoewel vooral het positieve overwint, was het zeker geen makkelijk jaar. Ik kwam mijn eigen onzekerheden tegen. Zichtbaar zijn is spannend, soms. Ik moest ook een paar keer afscheid nemen en dat raakte me. Het was ook een jaar dat ik hard heb gewerkt, harder dan ooit, en daardoor minder beschikbaar was als moeder dan ik soms zou willen. Dat mijn vriend thuis alle ballen hoog hield en (terecht) ook soms wel eens flink baalde. Opnieuw zoeken voor mezelf, maar ook samen, naar balans. Geen makkelijk recept, niet uit een boekje te halen, maar op basis van voelen en bijsturen een beetje verder komen. De verbinding maken. Dat is wat we deden. En de kids groeiden met ons mee. .. En nu sla ik het boek 2019 dicht en ga ik doelen maken voor 2020 (en de nodige administratie op orde maken 😂). De nieuwe balans in de praktijk brengen en ik verwacht nog vaak bij te gaan sturen. .. Wat ik nu eigenlijk wilde zeggen 😉: bedankt dat jullie er waren! Verbinden is het mooiste wat er is. En ik wens jullie in 2020 een mooi samenzijn. Als geliefden, als ouders, als familie, als vrienden, als collega’s…. 💙 .. #me #family #workingmomlife #abpsychologie

Een bericht gedeeld door GZ-psycholoog (CGT + EMDR) (@ab_psy_anouk) op

@simpelpsychologie

Wat een leuke manier om je online te onderscheiden, door middel van grappige zelf gemaakte tekeningen. Met herkenbare situaties en een prettige schrijfstijl, komt dit account bij haar volgers binnen. Het enige belangrijke wat ik hier mis is…welk bedrijf zit er achter? Er staat namelijk geen website of andere contactgegevens bij, een gemiste kans om klanten te werven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tevredenheid, een ware kunst. Het constant tevreden kunnen zijn, is misschien menselijk gezien onmogelijk, maar die tevredenheid willen verkiezen boven ontevredenheid is altijd een bewuste keuze. Het kan echter altijd beter en vooral als we gaan vergelijken dan is het einde helemaal zoek. Zucht. Dat brein is constant aan het screenen in de wijde wereld en dan heb je weer dat gevoel dat het ‘anders, beter, mooier, leuker, geweldiger’ kan. In deze huidige maatschappij is het zo gemakkelijk om te vergeten dat we al zoveel hebben, zoveel meer dan we eigenlijk nodig hebben, zo niet eigenlijk alles al. We willen stiekem daarentegen wel knapper, dunner, fitter, slimmer, rijker, succesvoller, liever, leuker, geweldiger etc. zijn (you name it); en het liefst gewoon “perfect” (wat dat ook moge inhouden)… Je moet jezelf eens afvragen waarom precies dan? Uiteindelijk komt het aan op één aspect als we naar de kern gaan: Het echt gezien willen worden door de ander, het erkend worden, je meerwaardig of compleet voelen. Dat gevoel kun je helaas niet van buitenaf blijven voeden, maar alleen intern. Er zijn soms mensen die een oude ziel lijken te hebben, alsof ze al een guru zijn bij geboorte; de meeste mensen zijn echter volop in allerlei leerprocessen verkeert, die soms levenslang zullen duren. Uiteindelijk hebben we allemaal ons eigen innerlijke gevecht, waarbij we stiekem de emotionele tekorten vanuit onze jeugd proberen te vervullen of zelfs genezen, zonder dat we bewust zijn. Laten we dus meer bewust zijn van die zogenaamde pijnpunten die ons dagelijkse handelen bepalen, want als je dat eenmaal doorhebt, dan zie je opeens alles meer helder… en ben je minder of geen slaaf meer van het onbevredigbare brein…

Een bericht gedeeld door SIMPEL PSYCHOLOGIE 🙂🙁 (@simpelpsychologie) op

Heeft jouw bedrijf behoefte aan meer diepgang op Instagram? Bekijk de op maat gemaakte workshop.

X