5 inspirerende Instagram voorbeelden in de juridische wereld

In mijn 1 op 1 workshop ‘Online zichtbaarheid‘ merk ik dat de voorbeelden op Instagram van soortgelijke kanalen een grote bron van inspiratie kunnen zijn. Daarom ben ik deze serie gestart, waarin ik elke keer 5 inspirerende voorbeelden binnen één bepaalde branche, uit binnen- en buitenland geef, waar jij je voordeel mee kan doen! En dat zijn niet altijd de grote accounts met tienduizenden volgers. Want het aantal volgers is minder relevant dan de kwaliteit van je volgers. Ook geef ik per account een tip hoe het nog beter zou kunnen. Vorige editie ging over ondernemers in de uitvaartbranche. Vandaag deel ik enkele inspirerende accounts in de juristen wereld en 1 voorbeeld van hoe ik het in ieder geval niet zou doen.

 

@charlotteslaw

Ik kan deze editie niet starten zonder het voorbeeld waar ik veel over spreek in mijn workshops, Charlotte van Charlotte’s law. Deze onderneemster weet als geen ander hoe je social media zeer divers inzet én geeft een deel van haar juridische kennis online weg, gratis! Iets waar ik een groot voorstander van ben.  Wat je in onderstaande post kunt lezen, is een voorbeeld van situaties die actueel zijn. Hier giet ze haar kennis en visie overheen en boeiende en leerzame juridische content is geboren!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

SMAAD EN LASTER EN EVERYTHING IN BETWEEN Ja, hallo, ik ben er nog hoor. Maar het was maandag druk en dinsdag zat ik in het vliegtuig en vandaag was de eerste dag op Curaçao. Volgende week ga ik namelijk eerst een panel leiden over smaad, vrijheid van meningsuiting en de schending van eer en goede naam. De ochtend erna geef ik een 4 uur durende workshop over de do’s and don’ts op social media, waarbij we een (begin van) een social media beleid gaan maken. Er is één uitspraak uit 2004 die echt geniaal is. Het gaat over een persconferentie van de minister president. Een journaliste ontdekte een fout en sprak haar daarop aan. Het kwam tot een handgemeen. Een bitch fight, zo je wilt. En de minister-president verbood de journaliste nog langer naar haar persconferenties te komen. Daar nam de journaliste geen genoegen mee. Het werd een rechtszaak en de journaliste kreeg gelijk. Maar de aandacht moet eigenlijk gaan naar de rechter en diens vonnis. Het is een stuk proza! Een soap. Het is zo prachtig opgeschreven. Je ziet die vrouwen aan elkaars haren trekken. Er worden nog wat prachtige citaten aangehaald. Eigenlijk zou ik hem eens moeten printen en voorlezen ofzo. Zijn er geschillen of rechtszaken, die je misschien kent uit de media, die jou altijd bij zullen blijven? #smmcur #socialmediajurist #socialmediaweek #smw #persvrijheid #vrijheidvanmeningsuiting #recht #rechten #pers #media #presentatie #panel #spreker #askalawyer #instalawyer #jurist #marketingtips #socialmediamarketing #onlineondernemen #onlineondernemer #contentcreator #contentmarketing #curacao

Een bericht gedeeld door Charlotte | Charlotte’s Law ⚖ (@charlotteslaw) op

@claralegal.nl

Wat oprichter Cheverny hier heel slim doet, is het geven van een praktisch voorbeeld, waar potentiële klanten zich in kunnen herkennen. Ze geeft bovendien een eenvoudige tip die werkgevers zelf al direct kunnen toepassen om dit probleem te voorkomen. Ook de vraag die ze onderaan de post stelt, kan zorg voor interactie.  In deze post is dit (nog) niet het geval, maar dit zou kunnen aan de interactie van het account met andere accounts, waardoor het lager geplaatst wordt in de tijdlijn van haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fraud in paradise 🤝 . Diplomafraude neemt steeds meer toe. Wat kun je als werkgever doen? Vóórkomen is beter dan genezen. Dit kan door een zorgvuldige sollicitatieprocedure. Bijvoorbeeld door het laten opvragen van een uittreksel uit het diplomaregister van DUO. . Als je er na indiensttreding achter komt, kun je overwegen om de werknemer te ontslaan. De wet is namelijk helder: een sollicitant mag de werkgever niet misleiden met vervalste diploma’s. Aan de andere kant heb je als werkgever ook de plicht om grondig onderzoek te doen. . Wat nou als de werknemer niet tijdig een uittreksel van het diploma kan aanleveren? Tip! Neem in de arbeidsovereenkomst op dat het arbeidscontract eindigt als de werknemer zijn/haar diploma niet binnen een bepaalde termijn verstrekt. Lekker simpel, geen gedoe. . Heb jij dit ooit meegemaakt? 👀

Een bericht gedeeld door ClaraLegal – Legal Consultancy (@claralegal.nl) op

@sharon.ladylawyer

Huurwoningen en huurcontracten…een wereld waar soms de vreemdste praktijken in voor komen. Fijn om dan dit soort informatie te krijgen waar jij als particulier je voordeel mee kunt doen. Er zou voor het verhogen van de interactie met de volgers van het account nog een vraag, zoals ‘Heb jij ervaring met dit soort praktijken?’ toegevoegd kunnen worden onderaan de tekst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jouw tijdelijke huurcontract mag na de afgesproken periode sowieso eindigen, zo lang dit schriftelijk, tussen de 3 en 1 maand voordat het contract afloopt, door de verhuurder wordt bevestigd. Een vast huurcontract zonder einddatum mag door de verhuurder alleen in specifieke situaties worden opgezegd, bijvoorbeeld wanneer de huurder een huurachterstand heeft of overlast veroorzaakt. Wanneer dit bewezen kan worden geldt een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden. Het willen verkopen van de woning door de verhuurder is geen geldige reden voor opzegging. Wanneer de verhuurder echter zelf in de woning wil wonen mag dit wel, wanneer hij helpt te zoeken naar vervangende woonruimte.

Een bericht gedeeld door Sharon | ⚖️ Ladylawyer (@sharon.ladylawyer) op

@lawyer_of_attraction

Kim heb ik dit jaar ontmoet tijdens een boeklancering van een wederzijdse vriendin van ons. En later deze week bezoek ik een inspiratie avond bij Meraki business boutique, waar zij zal spreken. Deze juriste heeft een geheel eigen draai gegeven aan haar bedrijf, door de ‘law of attraction’ toe te voegen in haar manier van zaken doen. In haar posts deelt ze haar visie en stelt ze soms confronterende vragen. Ik hou er van!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

CONVERTERENDE CONFLICTEN || ⠀ Hoeveel klanten laat jij gemiddeld liggen van klanten die ja zeggen en nee doen? Die de stekker uit de samenwerking trekken of verdwenen zijn van de radar zonder dat ze betalen? ⠀ Of waarmee je verzandt in discussies en escalerende conflicten die energie vreten. Waar je ‘s nachts wakker van ligt. Waarbij je – net als zoveel vrouwen – denkt “oh shit ik val door de mand”. “Mensen hebben door dat ik eigenlijk niks kan…” het wel bekende impostor syndroom (oplichterssyndroom). ⠀ Heb je dat wel eens voor jezelf uitgerekend? ⠀ Hoe zou het voor je zijn als je weet hoe je hiermee om moet gaan? Zowel juridisch als ook op emotioneel vlak? ⠀ Mijn visie voor jou: ✔️een vet goede business ✔️die juridisch gezond in elkaar zit ✔️waarbij je exact weet wat je rechten zijn ✔️maar vooral ook weet wat er in jouw systeem gebeurt als zich een geschil of conflict voordoet en hoe je dit vanuit harmonie kunt oplossen. ⠀ Hoeveel geld, tijd en energie ben jij nog bereid te verspillen? ⠀ Je weet mij te vinden! ⠀ #spreadthelegallove #lawyerofattraction #lawyer #jurist #converterendeconflicten #conflicten #geschil #klacht #legalproofondernemen #loa #wetvanaantrekkingskracht #lawofattraction #ondernemer #businessstrateeg #mindset

Een bericht gedeeld door Kim Hendriks (@lawyer_of_attraction) op

@juristenkantoor_tsjoepieva

Of dit nou de beste manier is qua tekst én foto om je juristenkantoor te promoten, betwijfel ik. Ik denk dat de foto een beeld neerzet van een vrouw die het account ambieert, zoals ze privé heeft (en tagt in haar zakelijke account).  Niet het beeld wat je neer wil zetten wanneer je een serieus juridisch bedrijf online meer zichtbaarheid wil geven.

Heeft jouw bedrijf behoefte aan meer diepgang op Instagram? Bekijk de op maat gemaakte workshop.

X